SU-0056

SZÁMÍTÓGÉP MATEKÓRÁN

Funkcionális leírás:

A “Számítástechnika matematikaorientált oktatása” című OKKFT kísérlet 1978-ban kezdődött. E kísérlet során Török Turul vezetésével számos kisebb BASIC program készült, elsősorban matematikai alkalmazásokhoz (függvények ábrázolása, számelméleti kísérletek, bolyongások, életjáték-szimulációk, Koch-görbék, spirálok, billiárd-mozgások).

A programok először C+4-es gépre készültek, majd egy részük IBM-gépekre is átírásra került. A kísérletek eredményeképpen a TYPOTEXT Kiadó jelentette meg “Török Turul: Számítógép matekórán” c. könyvét. Ez a programcsomag a könyvben említett összes olyan programot tartalmazza, melynek szerzője a kötet írója.

A programok IBM és C+4-es gépekre készültek. Mindegyik változat kapható – az IBM-es változathoz a könyvet ajánljuk, a C+4-es változathoz részletes módszertani útmutatót adunk.

 

Iskolánként 1 pld. elegendő. Igény esetén a 2. és további példányok árából kedvezmény: a 2. és további lemezek ára 300 Ft.

 

 

Kedvezmények:

Iskolánként 1 pld. elegendő. Igény esetén a 2. és további példányok árából kedvezmény (Ld. Funkcionális leírás)

 

 

Díjak:

---

 

Technikai feltételek, forgalombahozás feltételei:

Az IBM-es változat rövid ismertetővel, a C+4-es változat részletes módszertani leírással együtt kerül forgalomba egy db 1,44 lemezen illetve C+4-es lemezen.

Referenciák:

Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium (1041 Bp. Erzsébet u. 69.)

Aktuális információk letölthetők:

www.suli-soft.hu

 

 

A leírás készült: 2002. június 17.